Kamini Vilsor
Više od 10 godina iskustva u projektiranju, izgradnji i montaži kamina
Oblikujte sami svoju vatru!

Vrtni program

Rješenja koja se ubrajaju u vrtni program su roštilji, pečenjare i krušne peći s dodatnim klupama, sudoperom, ugrađenim hladnjakom i sl.

  • Roštilji – roštiljima nazivamo modele sa širinom ložišta do cca. 100 cm koja su namijenjena za grill i pečenje na žarištu.
  • Pečenjare – su veći modeli sa širinom ložište većom od 120 cm koji pružaju mogućnost ugradnje ražnja s odgovarajućim motorom za pripremanje većih komada mesa te upotrebu peke. Koriste se u profesionalne, ali i u obiteljske svrhe.
  • Krušne peći – mogu biti obiteljske (unutarnjeg promjera do cca. 100 cm) i profesionalne, te se daju izvrsno kombinirati s roštiljem i pečenjarom tvoreći jednu kompaktnu i funkcionalnu cjelinu, posebno ako im se doda i klupa s ugrađenim sudoperom.
Vanjski roštilj s klupicom

Vanjski roštilj s klupicom | Kamini Vilsor

Za montažu u vrtu potrebno je pripremiti betonsku podlogu odgovarajućih dimenzija. Svaki model može se montirati vani, na otvorenom ili pod krovištem, ali i u zatvorenoj prostoriji (npr. konoba) pri čemu se on spaja na unaprijed adekvatno pripremljen dimnjak (obavezan dovod vanjskog zraka).

Na tržištu nalazimo različite izvedbe roštilja, pečenjara i krušnih peći – od modela izlivenih u glat betonu po različitim trgovačkim centrima sve do individualno prilagođenih rješenja koja mogu biti obložena prirodnim kamenom, cementnom žbukom, ali i izrađena od masivnog kamena. Sva će ona poslužiti primarnoj svrsi, a to je naravno priprema jela, no pojedina rješenja se zbog svog dizajna mogu savršeno uklopiti u uređenu okućnicu.

Ukoliko roštilj ili pečenjaru kupujete u trgovačkom centru, nemoje smetnuti s uma da unutrašnjost ložišta mora uvijek biti obložena šamotnom opekom.

 

Vanjski kutni roštilj s klupicama | Kamini Vilsor

Postoji još čitav niz dodatne opreme za pečenje – žarišta, peke, jaslice za žar, posude za mast, kotlići za kotlovinu itd.

Ukoliko razmišljate o obogaćivanju Vaše okućnice ili konobe odgovarajućim roštiljem, pečenjarom ili krušnom peći, nazovite nas i savjetujte se… Pomoći ćemo Vam u odabiru pravog rješenja! S našim partnerima možemo Vam organizirati i izgradnju nadstrešnice, izradu postolja i sve ostale potrebne  građevinske i instalaterske radove – po sistemu “ključ u ruke”!