Kamini Vilsor
Više od 10 godina iskustva u projektiranju, izgradnji i montaži kamina
Oblikujte sami svoju vatru!

Ugradnja ložišta u postojeći kamin

Posted Aug 1 2011 by in Clanci with 0 Comments

Ukoliko već uživate u svojoj vatri, ali imate kamin s otvorenim ložištem, vjerojatno ste počeli razmišljati o ugradnji gusnatog ložišta. Naime, koristi su višestruke. Ugradnjom ložišta imate gotovo isti osjećaj pucketanja vatre u kaminu, dok se učinak grijanja u većini slučajeva povećava za nekoliko puta, a rješavate se neugodnog mirisa dima te je prostor oko kamina uredniji i sigurniji.

Naravno da je ugradnja moguća te u pravilu nisu potrebne velike preinake i radovi oko samog kamina. Ono što je bitno jesu dimenzije otvora vašeg ložišta kako bismo Vam mogli ponuditi gusnato ložište dimenzija koje odgovaraju tom otvoru. U većini slučajeva uklanjamo masku (napu) kako bi se ložište spojilo u dimnjak, izolirala unutrašnjost kamina te postavili otvori za izlaz toplog zraka. U određenim situacijama to nije moguće pa tada imamo posebna ložišta kod kojih zamjena maske nije potrebna.

Za početak je dovoljno da nas kontaktirate i pripremite fotografiju svog kamina s dimenzijama otvora kako bismo Vam dali pravi savjet te Vam omogućili da postignete maksimum uz minimalnu investiciju.

Tags: ,

Comments are closed on this post.